Over mij

Mijn naam is Münire Manisa en ik ben voor de Partij van de Arbeid  bestuurscommissielid in Amsterdam Nieuw-West. Op deze pagina leest u meer over wie ik ben en waar ik voor sta. In het jaar 1989 ben ik tijdens de vakantie van mijn ouders ter wereld gekomen in de leuke stad Izmir. Hoewel ik mijn eerste acht levensjaren in Amsterdam Oost heb doorgebracht, leef ik inmiddels al 16 jaar in het pareltje van Amsterdam; Nieuw West. De overgang van Oost naar Nieuw West was voor mij erg bijzonder, vooral vanwege het groen in Nieuw West en het gevoel van veiligheid dat ik er had.

Na de basisschool ben ik gaan studeren aan het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam Zuid. Vanwege omstandigheden heeft dat niet langer dan twee jaren geduurd, waardoor ik uiteindelijk terug ben gekomen in Nieuw West. Eenmaal van het VWO naar het VMBO gezakt, kregen personen in mijn omgeving het idee dat ik mijn droom nooit meer zou kunnen verwezenlijken; het volgen van een juridische opleiding. Zo af en toe kreeg ik een opmerking naar mijn hoofd geslingerd dat ik blij mocht zijn als ik een MBO diploma kon behalen; onderzoek zou aangetoond hebben dat een zeer laag percentage van VMBO scholieren het uiteindelijk tot een HBO opleiding schopt. Vastberaden dat ik was, wuifde ik alle argumenten van negatief ingestelde personen weg en volhardde in mijn droom. Jaren later stond ik in het zelfde gebouw, trots en zelfverzekerd, als HBO student die nu bijles mocht geven aan basisschool leerlingen.

Ik leerde op jonge leeftijd dat werken goed voor je is en bijdraagt aan je zelfvertrouwen. Daarom hielp ik mijn vader vaak in zijn restaurant. Vanaf  mijn 15e ben ik elders gaan werken; eerst een bijbaantje in de supermarkten later serieuzere banen. Tijdens mijn HBO opleiding is er een periode geweest dat ik drie bijbaantjes tegelijk had. Mensen die mij kennen omschrijven mij daarom als een echte workaholic.

Het tij is pas echt gaan keren toen ik kennis maakte met vrijwilligerswerk. Ik kwam op plekken terecht waar ik normaliter niet zomaar uitgenodigd zou worden en maakte kennis met mensen die ik anders nooit gesproken zou hebben. Dat is zeker een verrijking geweest en heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van politieke ambities. In mijn vrijwilligerswerk als coördinator van een prijsuitreiking voor ondernemers (uiteindelijke opkomst was 1000 personen) sprak ik ’s avonds met ondernemers die veel geld verdienen en echt succes hebben. Overdag hield ik me bezig als jongerenschuldhulpverlener met jongeren van 18 tot en met 23 jaar. Het contrast was duidelijk; enerzijds wanhopige jongeren met een gouden hart en anderzijds ondernemers met succes. En toen ben ik gaan nadenken.. Waarom verbind ik deze groepen niet met elkaar? Sindsdien ben ik een bruggenbouwer en dat geeft mij voldoening in wat ik doe.

Hedendaags houd ik me bezig met mijn eigen onderneming. Ik heb samen met mijn vennoot een juridisch adviesbureau. Daarnaast hebben we een incasso afdeling voor ondernemers die hun vorderingen niet kunnen innen bij andere ondernemers.

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik er in geloof dat dit een uitstekende manier is om mensen met elkaar te verbinden en echt iets voor ze te betekenen. Vanwege mijn speciale interesse voor jongeren (met name op het gebied van werkgelegenheid) en ondernemers, wil ik me graag gaan buigen

over zaken die met Economie en Werkgelegenheid te maken hebben. Mijn passie en bevlogenheid zet ik graag in voor de bewoners van het pareltje van Amsterdam; Nieuw West. Ik geloof in de kracht van willen en kunnen. Bewoners die niet kunnen, verdienen ondersteuning.  • Mijn naam is Münire Manisa en ik ben voor de Partij van de Arbeid  bestuurscommissielid in Amsterdam Nieuw-West. Op deze pagina leest u meer over wie ik ben en waar ik voor sta.
  • Contact